Welkom bij de Essense Aanspanning

In 1991 staken enkele enthousiaste Essense menners, waaronder de huidige voorzitter, de koppen bijeen om een mencursus in te richten… en meteen was de Essense Aanspanning geboren. Onze club richt zich enkel op recreatief mennen. Hoogtepunten op onze kalender zijn de lente- en zomerritten, altijd erg in trek bij alle menners, grooms en sympathisanten en/of passagiers.
Onze leden kunnen bovendien genieten van:
a) een verscheidenheid aan ritten ingericht door en voor onze eigen leden
b) een mid-zomer weekendje met onze paarden… (eind juni - begin juli)
c) de jaarlijkse brunchvergadering tijdens de winterstop (telkens de derde zondag van januari)

Essen heeft nog een rijke variatie aan alternatieve (zand)wegen waar de menners rustig kunnen rijden en  we kunnen al sinds 2016 genieten van de nieuwe grensroute voor ruiters en menners. De drie lussen van deze grensroute bevinden zich voornamelijk op Essens grondgebied met enkele overlappingen in Kalmthout en Nederland. Verbindingswegen koppelen de routes aan elkaar zodat je één grote toer kan maken. Tijdens een rit door verschillende natuurgebieden zoals de Wildertse bossen, de Horendonkse bossen en de Kalmthoutse Heide kan je halt houden aan maneges, horecagelegenheden, musea en zelfs met je paard blijven overnachten in een van de hoeves of B&B’s. De routekaart is verkrijgbaar voor 5 € in VVV De Tasberg te Essen en bij de maneges die op de route liggen.

Kortom, Essen heeft er een mooie troef bij en we genieten graag met z’n allen van de natuur en al wat daarbij hoort… Wil je graag lid worden van onze vereniging?  Alle info hieromtrent vind je via de knop 'Onze club' en vul het formulier 'Lid worden' volledig in. Het lidgeld bedraagt € 30,- per gezin.

HET BESTUUR